FH

FH-rotumestaruuskokeen osallistujien valinta / säännöt

Hyväksytty yhdistyksen kokouksessa 18.11.2017

Suomen Hovawart ry:n FH-mestaruuskokeeseen valitaan koirakot kuluvan vuoden ja edellisen vuoden FH2- ja IPO-FH -koetulosten perusteella. Paras koulutustunnukseen johtanut tulos huomioidaan. IPO-FH -koulutustunnus jaetaan kahdella jotta saadaan FH2-koulutustunnuksen kanssa vertailukelpoinen pistemäärä. Mikäli päädytään tasapisteisiin niin valinta kahden tai useamman koirakon välillä suoritetaan seuraavin lisäkarsintaehdoin.

1. Mikäli koirakolla on 1 tai useampi IPO-FH koulutustunnus, pääsee tämä koirakko mestaruuskokeeseen. Mikäli pisteet ovat edelleen tasan, kokeeseen pääsee koirakko, jolla on enemmän FH2-koulutustunnuksia.

2. Kuluvalla kaudella tehty koulutustunnus huomioidaan ennen edellisellä kaudella tehtyä koulutustunnusta.

3. Mikäli vielä tämän jälkeen on kahdella tai useammalla koirakolla tasapisteet, valinta suoritetaan arvalla.

Mestaruuskoe käydään vain FH2-luokassa. Rajoitus 6 koiraa.

Mikäli koe ei tule täyteen FH2-koulutustunnuksen omaavista koirakoista, voidaan kokeeseen ottaa myös FH1-koulutustunnuksen omaavia koirakoita tulosten perusteella. Kuluvalla kaudella tehty koulutustunnus huomioidaan ennen edellisellä kaudella tehtyä koulutustunnusta. Mikäli tämän jälkeen on kahdella tai useammalla koirakolla tasapisteet, valinta suoritetaan arvalla.

Mikäli koe ei tule täyteen FH2-koulutustunnuksen omaavista koirakoista, voidaan ottaa myös FH1-koulutustunnuksen omaavia koirakoita tulosten perusteella.