Hopeaa ja joukkuekultaa hovawarteille IPO-FH-SM-kilpailusta

10.10.2016

IPO-FH-SM-kilpailu on kaksipäiväinen tapahtuma, jossa osallistujat ajavat kumpanakin päivänä yhden jäljen. Suoritusten yhteenlaskettu tulos määrää sijoituksen kilpailussa. Kilpailuun osallistui tänä vuonna peräti kolme hovawart-koirakkoa. Niina Ojansivu & kolmevuotias Uskihoff's Demon, Titta Järvenpää & muutamaa päivää vaille yhdeksänvuotias Lumen Gapo sekä Minna Tapojärvi & kuusivuotias Tallivahdin Freiberufler olivat kamppailemassa suomenmestaruudesta ja samalla joukkueena kilpailemassa Suomen Hovawart ry:n edustajina.

Lauantaina Titta ja Kaapo pääsivät ensimmäisenä nuuskuttelemaan, ja pisteitä jäljeltä kertyi 82. Seuraavana vuorossa olivat Niina ja Piru. Tämän kaksikon työskentely on kauden kokeissa ollut hyvin vakuuttavaa (95-80-88-96), eikä lauantain jälki ollut poikkeus, vaan tuomari antoi pisteitä huikeat 96. Minnan ja Repen kohtaloksi koitui harhajälki, ja pisteitä ensimmäisestä jäljestä tuli sen vuoksi vain 50. Ensimmäisen päivän jälkeen Niina ja Piru johtivat kisaa mainiolla tuloksellaan. Paikan päällä olleet kuvailivat suoritusta jopa täydellisyyttä hipovaksi. Niinan ja Pirun lisäksi vain kolme koirakkoa ylsi lauantain kokeessa yli 90 pisteen tulokseen.

Sunnuntaina hovawarteista ensimmäisenä jäljelle pääsivät Niina ja Piru. Tämänkin päivän jälki oli mallikas 94 pisteen suoritus, ja kun yhteispisteitä kertyi näin ollen 190, oli vain kolmella koiralla mahdollisuus pistää paremmaksi, mutta tähän vaadittiin kaikilta yli 95 pisteen suoritus. Minna ja Repe paransivat edellisestä päivästä ja kasvattivat 77 pisteellä kokonaistuloksensa 127 pisteeseen. Vaikkei näillä pisteillä SM-kilpailussa palkintokorokkeelle ollut asiaa, oli tämäkin pistesaalis arvokas joukkuekilpailun tuloksia ajatellen. Kokenut kaksikko Titta & Kaapo sai vielä yleisössä olleen hoffiväen liikuttumaan mahtavalla 90 pisteen suorituksella. Titan ja Kaapon yhteispisteiksi muodostui 172. 

Vesa Kuosmanen ja saksanpaimenkoira Musketeer's Hari kirivät lopulta Niinan ja Pirun ohi yhden pisteen erolla, mutta mitalikahinoissa mukana ollut belgianpaimenkoira malinois ja bokseri eivät onnistuneet sunnuntaina riittävän hyvin, ja putosivat palkinnoilta. Niina ja Piru säilyttivät hopeasijan, ja pronssille sinnitteli päivän parhaalla suorituksella (97 p.) edellisenä päivänä 88 pisteen jäljen tehnyt koirakko Seppo Hursti ja labradorinnoutaja Tintenfass L'abbis.

Joukkuekilpailussa Suomen Hovawart ry:n värisuora vei voiton reilulla erolla toiseksi tulleeseen Helsingin Vetokoirakerhoon.

Valtavasti onnea jokaiselle kisaan osallistuneelle ja erityisesti Niinalle ja Pirulle!