Päänäyttely

Tervakoski, hovawarttien erikoisnäyttely lauantaina 24.7.2021

Tervakosken urheilukenttä, hovawart, myös pennut (5– alle 7 kk & 7– alle 9 kk) ja jälkeläisluokka. Järjestäjä Suomen Hovawart ry. päänäyttely, arvostelu alkaa klo 10.


ILMOITTAUTUMISET 28.6. MENNESSÄ

Päänäyttelyn sähköinen ilmoittautumislomake löytyy TÄSTÄ.


Palkintotuomarit

Matti Tuominen: pennut, ROP pentu, nuortenluokat, urokset valioluokka

Maija Lehtonen: junioriluokat, kasvattajaluokka ja ROP

Johanna Sarkkinen: urokset avoin luokka, paras uros

Tapio Eerola: nartut avoin luokka, paras narttu, jälkeläisluokka

Taina Nygård: urokset käyttö– ja veteraaniluokka, nartut käyttö– valio ja veteraaniluokka, ROP veteraani

Tervakosken historiaa

Kun hovawarttien ensimmäinen päänäyttely pidettiin Tervakoskella, Janakkalan kunnassa, oli vuosi 1991. Sen jälkeen rotumme päänäyttely eli erikoisnäyttely on pidetty samassa paikassa joka vuosi. 

Osanottajamäärä on vakiintunut 250 ja 300 välille, ja Suomen Hovawart ry:n erikoisnäyttely onkin jo usean vuoden ajan ollut maailman suurin hovawartnäyttely. Ajankohdaksi on vakiintunut heinäkuun viimeinen viikonloppu. Ja jo vuodesta 1992 lähtien, on viikonlopun aikana kilpailu myös rodun tottelevaisuusmestaruuksista.

Voidaan siis sanoa, että Tervakosken Päänäyttely on hovawart kansan ykköstapahtuma vuodesta toiseen. Tervikselle tullaan tapaamaan tuttuja, viettämään viikonloppu samanhenkisessä porukassa ja tietysti tutustumaan uusiin hoffi-ihmisiin sekä ihailemaan kauniita hovawartteja. 

Tervakoskelle odotetaan suurta osallistujamäärää. Lauantaina 24.7 on näyttelypäivä ja sunnuntaina 25.7 kilpaillaan tottelevaisuuskokeen rotumestaruudesta.

Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua ja myös parkki on ilmainen. Turistikoiratkin ovat tervetulleita, kunhan rokotukset ovat kunnossa. 

Nähdään Terviksellä!

VUOSI 2020


Tilannepäivitys 17.5.2020/ Katso Hallitus tiedottaa

PERUTTU - 30. Päänäyttely Tervakoskella  26.7.2020

40 vuotias Suomen Hovawart ry.

Vuonna 2020 piti olla yhdistyksemme 40-vuotis juhlavuosi, mutta COVID-19 pandemia sotki suunnitelmat. Tervakoski tapahtuma eli päänäyttely sekä rotumestaruustoko jouduttiin perumaan. Vuosi ilman perinteistä "Tervistä" otti tiukalle, mutta toivottavasti vuonna 2021 näemme taas Tervakoskella, Janakkalassa.