Agility

Agility-rotumestaruuskokeen säännöt

Säännöt päivitetty 17.11.2019 syyskokouksessa

Hovawarttien Agilitymestaruudesta kilpaillaan vuosittain erikseen ilmoitettavassa kilpailussa 2-luokan kahdella virallisella radalla, joista vähintään toinen on agilityrata, toinen voi olla hyppyrata (vaihtoehtoisesti 2 agilityrataa). 

2-luokan koirakot suorittavat radat virallisessa kilpailussa ja ilmoittautuvat kilpailuun suoraan järjestäjälle. 1- ja 3-luokassa kilpailevat koirakot suorittavat radat epävirallisina ja ilmoittautuvat yhdistyksen yhteyshenkilölle erillisen kilpailukutsun mukaisesti. 1-luokan koirakoiden ei tarvitse olla kilpaillut virallisissa kilpailuissa aiemmin, mutta tästä on hyvä mainita ilmoittautuessa ja koirakoiden tulee olla Agilityliiton kilpailusääntöjen mukaisesti kilpailukelpoisia (Suomen Agilityliitto, Kilpailusääntö).

Koirakoiden tulokset molemmilta radoilta lasketaan yhteen niin, että pienimmällä virhepistemäärällä (0) ja nopeimmalla yhteisajalla (esim. -6,74s ja -3,95s, yhteensä -10,69s) selviytynyt koirakko voittaa mestaruuden. Hylätystä tuloksesta koirakolle lasketaan tulos +30. Mikäli yksikään koirakko ei saa tulosta kummaltakaan radalta (=tulos +60), mestaruutta ei jaeta.

Agilitymestaruuskilpailut voidaan järjestää myös erikseen nimetyissä epävirallisissa agilitykilpailuissa.