KoiraNet jalostustietokanta

Kennelliiton jalostustietokanta

Kennelliiton jalostustietokanta eli KoiraNet löytyy TÄSTÄ .

Jalostustietokannasta löytyy kaikki Suomessa rekisteröidyt hovawartit, sekä koirien sukutaulutiedot, terveys-, koe- ja näyttelytulokset.


Rotukohtaisia tilastoja terveydestä, luonteesta ja kokeista


Rotukohtaisissa tilastoissa ovat rodun terveys-, jalostus- ja tulostilastot. Saat vuosittaiset tilastot näkyviin haluamaltasi aikaväliltä vuodesta 1988 lähtien, ja voit esimerkiksi tarkastella, onko jalostuksessa tapahtunut edistymistä eli onko terveiden koirien osuus lisääntynyt vuosien kuluessa.

Terveystilastoissa ovat mukana kaikki rodulle virallisesti tallennettavat tutkimustulokset sekä kuolinsyytilasto.  Jalostustilastoista näet rodun vuosittaiset rekisteröintimäärät, pentuekoot, isien ja emien lukumäärät ja keskimääräiset iät, sekä vuosittaisia ja sukupolvittaisia populaation jalostuspohjaa ja perinnöllistä vaihtelua kuvaavia lukuja. Jalostustilastoista saat myös listattua suosituimmat jalostuskoirat jälkeläismäärineen ja jälkeläistilastoineen. Jälkeläistilastoista näet esimerkiksi koiran tutkittujen jälkeläisten osuuden sekä kuinka suuri osuus tutkituista on ollut terveitä.

Tulostilastot sisältävät luonnetestien sekä MH-luonnekuvausten, erilaisten koirakokeiden ja agilityn tulokset

Valmiiden tilastojen lisäksi voit käyttää laajempaa hakua, jossa voit asettaa erilaisia hakukriteerejä koirien syntymäajan, sukupuolen, jälkeläismäärän, terveys- ja koetulosten sekä BLUP-indeksin suhteen.

Lähde: Kennelliitto