Jälkipäivä

  • la 30.9.2023 klo 9:3016
  • Nummenkirkontie 11, 09810 Lohja

Mielenkiintiinen jälkipäivä  30.9. Lohjan Nummella!

PaJä (palveluskoira jälki) ja PeJä (pelastuskoira jälki) päivä järjestetään 30.9.2023 yhteistyössä Suomen Hovawart ry:n ja Suomen Collieyhdistys Helsingin alaosaston kanssa. Kouluttajat Päivi Ikonen ja Päivi Rautio  kertovat pelastusjäljen ja PK-metsäjäljen saloista. 

Koulutuspäivä muodostuu kahdesta osiosta;

  • teoriaosuus (kaikille kiinnostuneille)
  • käytännön osuus metsässä (max. 6 koirakkoa per kouluttaja, paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä)
  • Jälkipäivän aikataulu ja ohjeet koulutuspäivälle ilmoitetaan tapahtuman tapahtuman Facebook sivulla lähempänä tapahtumaa.

Etusijalla 23.9. asti järjestävien yhdistysten jäsenet. 

Mikäli paikkoja jää, jaetaan ne ilmoittautumisen aikaleiman mukaan.

Hinnat

  • Järjestävien seurojen (Collieyhdistys tai SHW) jäsenet 23.9. asti erityishintaan 40 € (teoria + käytäntö).
  • Teoriaosuuteen voit ilmoittautua jo nyt. Hinta jäsenille 15 €, muut 20 €.
  • 23.9. jälkeen ilmoittautuminen avautuu kaikille hintaan 50 €.
  • Mukaan käytännön treeneihin pääsee 6 koirakkoa / kouluttaja ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
  • Laitathan ilmoittautumiseen tiedon, mikäli ensisijaisuuden jälkeen sinulle sopii myös toinen (PaJä / PeJA) koulutus.

Ilmoittautuminen tapahtuu Google FORMS lomakkeella (linkki tapahtuman Facebook sivun kommenteissa). Lomakkeella on mahdollista ilmoittaa ensisijainen toive, kumpaan käytännön osuuteen haluaisi osallistua. Kannattaa toimia nopeasti, sillä yhdistysten kesken ei ole jaettu paikkoja erikseen, ”first order, first served”.

Mikäli tapahtuma kiinnostaa, mutta et ole kummankaan yhdistyksen jäsen, voit silti ilmoittautua. Sillä jos paikkoja jää, jaetaan ne aikaleiman perusteella. 

Päivi Raution esittely

"Olen palveluskoiraharrastaja Lopelta. Sain ensimmäisen palveluskoirani vuonna 1993, ja siitä alkoi myös palveluskoiraharrastukseni. Olen kouluttanut koiriani melko monipuolisesti, lajeina pk-jälki, henkilöetsintä, etsintäkoe, suojelu,fh-jälki ja toko sekä pelastuskoirapuolen rauniot Koekäyntejä ja tuloksiakin useammissa lajeissa on kertynyt, merkittävimpänä saavutuksena yhden koiran kouluttaminen käyttövalioksi. Tämä koira saavutti viranomaisen edellyttämän koulutustason, ja sen kanssa toimimme vapepan hälytysryhmän koirakkona. Minulle on myönnetty Kennelliiton ylituomarin pätevyys, sekä Palveluskoiraliiton lajituomarin pätevyys jälkikokeeseen.

Oma suosikkilajini on jälki. Se sopii useimmille koirakoille, nenän käyttö on koirille luontaista, yleensä koirat nauttivat jäljestyksestä kovasti. Jäljestystä voi harrastaa ihan omaksi iloksi, tähdätä palvelus- tai pelastuskoirakokeisiin, kilpailuihin tai jopa kadonneiden henkilöiden etsintään.. Perusteiden oppimisen jälkeen lajia voi harrastaa myös yksin, ryhmää ei välttämättä tarvita, Jäljestysharjoitukset ovat mainio tapa aktivoida koiraa, tarjoten samalla sille hyvää aivojumppaa. Ohjaajalle tämä loistava tapa oppia lukemaan ja ymmärtämään omaa koiraansa paremmin. Koulutus tapahtuu aina koiran ehdoilla, sen ominaisuuksia hyödyntäen. "

Päivi Ikosen esittely

"Olen toiminut Vapepassa ja etsinnöissä vuodesta 1999 lähtien. Ensin johtotehtävissä ja sitten omien koirieni kanssa. Olen ollut etsinnöissä kahden eri koiran kanssa ja nyt koulutan nuorta koiraa samaan tehtävään. Olen ollut koirien kanssa myös SAR -joukkueessa valmiudessa. Koulutan omassa yhdistyksessä hakua, jälkeä ja raunioita. Tällä hetkellä minulla on labradorinnoutaja Noki ja edelliset koirani ovat olleet labradorinnoutajia ja kääpiösnautsereita. Koulutettavien koirien joukossa on ollut perhoskoirasta isompiin rotuihin. Koulutuksessa pidän tärkeänä sitä että sekä koiralla että omistajalla on hyvä."

Tervetuloa mukaan!