Koiran raakaruokinta - Heidi Rubin

  • ke 14.6.2023 klo 1819:30
  • Webinaari (nauhoite vain ilmoittautuneille)

Olen koulutukseltaan filosofian maisteri (biologi) ja valmistuin Helsingin Yliopistosta 2002 pääaineina genetiikka ja mikrobiologia. Kiinnostus luontoa, elämiä ja varsinkin koiria kohtaan heräsi jo lapsena. Oman koiran hankinta tuli ajankohtaiseksi 90-luvun puolivälissä ja roduksi valikoitui pitkän etsinnän jälkeen mastiffi (englannin mastiffi). Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Ensimmäinen pentu tuli 1997 ja siitä lähtien minulla on ollut 15 mastiffia; 3 urosta ja 12 narttua. Olen kasvattanut 4 pentuetta kennelnimelläni Thalion Hall ja viides pentue suunnitteilla. Olen harrastanut koirieni kanssa näyttelyitä, tottista, metsähakua ja ne ovat olleet erilaisina mallikoirina tuomarikoulutuksissa, artikkeleissa, eläinkaupoissa, raakaruokintaluennoilla ja TV:ssä. Yhden mastiffin kanssa olen suorittanut BH-kokeen 2020. Koirien kognitiotestissä olen ollut kahden koiran kanssa. 

Olen toiminut rotujärjestön Bullmastiffit ja mastiffit Ry:n puheenjohtaja vuosien ajan, järjestänyt tuomarikoulutusta, ollut mastiffin jalostustoimikunnassa pj:nä, kirjoittanut mastiffille JTO:n, toiminut näyttelytoimikunnassa ja ollut rotujärjestöni edustajana Kennelliiton valtuustossa. Viimeisin kausi puheenjohtajana 2015-2022. Olen kehätoimitsija vuodesta 2003. Helsingin Seudun Kennelpiirin Innovaatioristeilyt ovat myös tulleet tutuksi. Sain Kennelliitton Hopeisen Ansiomerkin vuonna 2022. 

Aloitin raakaruokinnan ensimmäiselle mastiffilleni vastoin eläinlääkäri ohjeita 1998. Olen auttanut muita ja tehnyt raakaruokavalioita siitä lähtien. Olen luennoinut aiheesta rotujärjestöille, koirakerhoille, oppilaitoksille, Eviralle (nykyinen Ruokavirasto), eläinkaupoille, yksityisille harrastajaryhmille ja myös Helsingin Yliopiston järjestämässä kansainvälisessä seminaarissa. Vuosien saatossa olen tavannut lukuisia ihania ihmisiä ja heidän koiriaan. Olen tehnyt myös kotikäyntejä näyttämässä kädestä pitäen miten raakaruokinta voidaan aloittaa esim. pennuilla. Raakaruokinta artikkelita olen kirjoittanut liudan vuosien saatossa.

Tässä minä ja ”Edi” Ylen aamu TV:ssä 2012 keskustelemassa barffauksesta:

 https://areena.yle.fi/1-1445152


💌 Lisätiedot ja tiedustelut: Piia Saalasti alueyhteyshenkilo@suomenhovawart.fi