Hovawartien terveyskysely on valmistunut

14.1.2015

Suomen Hovawart ry:n jalostustoimikunta on valmistellut hovawartien terveyskyselyn. Jalostustoimikunta toivoo, että mahdollisimman moni hovawartin omistaja vastaisi kyselyyn, jotta saisimme kattavan kuvan hovawartien terveystilanteesta Suomessa. Myös terveiden koirien tiedot ovat arvokkaita rodun yleisen terveystilanteen kartoittamiseksi! Voit myös täyttää kyselyn jo edesmenneistä hovawarteista.

Jalostustoimikunta kerää tiedot ja koostaa niistä yhteenvedon, joka julkaistaan Hovawartti-lehdessä ja yhdistyksen nettisivuilla. Yksittäisen koiran tietoja ei julkaista. Kyselyn tietoja hyödynnetään laadittaessa seuraavaa jalostuksen tavoiteohjelmaa (JTO). Tietoja tullaan käyttämään myös jalostuksen tukena sekä sairauksien ja vikojen ennaltaehkäisyyn.

Jalostustoimikunta toivoo myös, että kasvattajat lähettäisivät linkkiä kyselyyn niille kasvattiensa omistajille, jotka eivät ole jäseniä eivätkä mahdollisesti muutenkaan löydä kyselyä netistä. Terveyskysely ei siis ole vain yhdistyksen jäsenille, vaan ihan kaikille hovawartin omistajille tai joskus sellaisen omistaneelle!

Kysely löytyy Jalostus-valikon alta.