Palveluskoiraliiton ohjeistus - Pelastus- ja palveluskoirakokeiden järjestäminen 1.6.2020 alkaen

18.5.2020

Kokeet aikavälillä 1.6.-31.7.2020

Aikavälillä voidaan järjestää korkeintaan 2 lajin kokeita, joissa on korkeintaan 12 osallistujaa per päivä. Aikavälille jo myönnetyt kokeet, mitkä eivät täytä tätä rajoitusta, voidaan siirtää myöhemmäksi tai järjestäjä voi ne perua.


Tästä linkistä Palveluskoiraliiton sivulle, josta rajoitukset ja ohjeet kokonaisuudessaan (15 sivua)


Alla poimintoja ohjeistuksesta:

 • Aluehallintoviraston (AVI) määräämää 50 hlö maksimimäärää tapahtumassa on noudatettava.
 • Tuomareiden, osallistujien ja toimihenkilöiden on luettava myös SKL:n ja AVI:n ohjeet. Näitä määräyksiä on noudatettava.
 • Tapahtumaan ei saa tulla yleisöä. Vain tapahtuman järjestämisen kannalta välttämättömillä henkilöillä on oikeus olla paikalla.
 • Järjestäjillä on oltava käytössään kaikkien tapahtumassa paikalla olevien henkilöiden yhteystiedot. Koetoimitsija tekee ja ylläpitää ko. listaa. Lista on säilytettävä 6 kk tapahtuman jälkeen (huomioiden GDPR).
 • Tuomarin ja toimihenkilöiden tulee pitää turvaetäisyys muihin henkilöihin. He eivät kättele tapahtumassa ketään.
 • Jokainen kokeeseen, kilpailuun tai testiin osallistuva henkilö osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kennelliitto, tapahtuman järjestäjä, kokeen, kilpailun tai testin toimihenkilöt tai ylituomari eivät ole vastuussa osallistujan mahdollisesta korona-altistumisesta tai koronaan sairastumisesta, eivätkä näistä aiheutuvista vahingoista.
 • Mikäli annettuja ohjeita ei noudateta, on ylituomarilla oikeus keskeyttää koe, kilpailu, testi tai koesuoritus sekä poistaa tilaisuudesta henkilö, joka ei noudata ohjeita.
 • Sairaana ei saa tulla koepaikalle. Ylituomari poistaa kaikki nuhaiset/ kuumeiset/ tms. koepaikalta. Tämä riippumatta esim. nuhan syystä. Tuomari ei ole lääkäri, eikä siten voi turvallisesti arvioida johtuuko nuha allergiasta tai jostain muusta.

HUOM. 50 hlö rajoitus on Aluehallintoviraston määräys ja viimekädessä sitä valvoo poliisi.

Alla muutamia poimintoja lajikohtaisista rajoituksista ja poikkeuksista 

 • Ohjaaja voi käyttää kokeen kaikissa osissa hanskoja tai kertakäyttöhanskoja sekä hengityssuojainta. Samoin toimihenkilöt.
 • Henkilöryhmässä välit ovat vähintään 4 m. Ohjaaja pysähtyy koiran kanssa ryhmän keskelle, ei yhdenkään henkilöryhmän jäsenen viereen. Näin myös BH:n ryhmässä kaupunkiosuudessa.
 • Järjestäjä varaa kertakäyttöhanskoja esineruutuun. Ohjaajan on laitettava käyttämättömät kertakäyttöhanskat käsiinsä juuri ennen koiran lähettämistä etsintätyöhön.
 • Esineruudussa saa järjestäjä halutessaan vaihtaa kaikki tuodut esineet aina uusiin.

Lopuksi Palveluskoiraliiton koe- ja kilpailutoimikunnan terveiset

Meillä on poikkeukselliset olot ja kaikkien täytyy muistaa, että etusijalla on oma ja muiden terveys. Treenaaminen on mahdollista myös poikkeusoloissa.

Kokeisiin voi mennä myös ensi vuonna, meidän harrastaminen ei lopu tähän epidemiaan.

Tsemppiä kaikille ja hyviä treenejä, pidetään toisista huolta.