PK rinki 2021

26.2.2021

PK RINKI 2021 - KOULUTTAJA VARMISTUNUT


PK rinkiin 2021 varmistunut kouluttajaksi tällekin vuodelle Jari Kantoluoto.

Koulutuskertoja tulee olemaan kuusi (6), joista ensimmäinen huhtikuussa ja viimeinen syyskuussa. Koulutus pidetään Etelä-Suomen alueella.

Koulutuspäivät:

ma 19.4., ma 17.5., ti 22.6., ti 20.7, ke 25.8. ja ke 15.9.2021.

  • PK-ringin tavoitteena on nostaa hovawartien tottelevaisuuden tasoa ja saada pidemmällä aikavälillä rodulle näkyvyyttä PK SM -kilpailuissa, sekä lisätä tottelevaisuuskoulutuksen osaamista. Lyhyemmän aikavälin tavoitteena on kasvattaa 3-luokassa kilpailevien koirien määrää.
  • Rinkiin valitaan koirakot vuodeksi kerrallaan ja koirakko voi hakea rinkiin uudestaan seuraavalle vuodelle. Suomen Hovawart ry:n hallitus tekee koirakkovalinnat pk-vastaavan esityksen pohjalta
  • Rinkiin valitut koirakot määrittävät yhdessä koulutustarpeen vuodeksi kerrallaan, ringin vetäjän ja pk-vastaavan kanssa.
  • Rinki keskittyy pk-tottelevaisuuteen.
  • Koulutus pitää sisällään 6 koulutuspäivää liittyen pk-tottelevaisuuteen. Lisäksi koirakon etenemistä silmällä pitäen jokaiselle suunnitellaan henkilökohtainen koulutuskaari.
  • Koirakot maksavat koulutuksen kustannukset itse.
  • Koirakko sitoutuu osallistumaan ringin koulutuksiin.

Kouluttaja

Jari on kouluttanut neljä saksanpaimenkoiraa IPO3 luokkaan ja kilpaillut sekä SM- että MM-tasolla. Hän on Saksanpaimenkoiraliiton pätevöimä maalimies vuodesta 2004 ja toiminut liiton maalimieskouluttajana kahdeksan vuoden ajan. Hän on myös saksanpaimenkoirien ominaisuusarvioija, Eläintenkouluttaja (AT).

Jari pitää luentoja ja koulutuksia eri lajien harrastajille (mm. agility, toko, koiratanssi, suojelu) sekä Suomessa että ulkomailla. Tämän lisäksi hän tekee koulutusyhteistyötä poliisikoira-, rajakoira- ja sotilaskoiraohjaajien kanssa.

Hänen koulutusmetodinsa perustuvat oppimisteorioihin, tieteeseen sekä omaan kokemukseen. Erityisosaaminen viretila ja motivaatio -  näiden hyödyntäminen tottelevaisuudessa, sekä korkeaan motivaatioon perustuvan hallinnan rakentaminen.

Hakumenettely

Rinkiin valitaan 8 koirakkoa ja 2 varakoirakkoa. Hakijan on oltava Suomen Hovawart ry:n jäsen. Rinkiin haetaan yhteistyökykyisiä ja tavoitteellisia koirakoita, jotka tähtäävät vähintään 3-luokan pk -kokeisiin. Ringin jäsenten tulee olla valmiita panostamaan sekä oman, että muiden menestyksen hyväksi. 

Vähimmäisvaatimuksena tulee BH-koe olla suoritettuna. Valinnat tehdään saavutettujen pk-tulosten perusteella. Kahden koiran ollessa tasan on nuorempi etusijalla. 

Lähetä 14.3.2021 mennessä vapaamuotoinen hakemuksesi: koulutusvastaava@suomenhovawart.fi
Lisätietoja, Kirsi Tiainen: agility@suomenhovawart.fi


Hakemuksesta tulee käydä ilmi koiran virallinen nimi, sen saavuttamat tulokset sekä koiran ikä. Kerro hakemuksessa myös miksi haet PK-rinkiin ja mitkä ovat tavoitteesi. Kerro myös lajisi, jota harrastat sekä motivaatiosi osallistua ja harjoitella pk-ringin tilaisuuksissa. 
Voit kertoa myös koiraharrastustaustastasi, sekä siitä miten olet valmis panostamaan lajiin tavoitteidesi saavuttamiseksi.